sâmbătă, 26 decembrie 2009

scenariu. episodul 1

E galagie in jur. Muzica e prea tare si vocile prea puternice. Toti vorbesc despre toate fara sa zica nimic. Majoritatea rad fara a incerca sa inteleaga vreun oarecare al II-lea sens in cuvintele auzite. Nimeni nu pricepe nimic.

Hainele si parul ii sunt imbibate de fum de tigara, il simte la fiecare miscare ce-o face. Mana ce strange tigarea intre aratator si mijlociu s-a proptit de masa, in apropierea scrumierei negre, de ceramica.
Priveste caramizile ce compun peretele din fata ei, uitand pentru cateva momente de zumzetul din jur.

- Anna.. Anna!
Tresare in momentul in care ii simte mana pe umar, si-l priveste cu ochi mari, curiosi. Mintea ei e inca departe, n-a reusit sa se lege de realitate inca.
- Deci, raspunde-mi! Care era cartea aia de care vorbeai?
- Uh?.. Ah, da.. "Tunelul".. Ernesto Sabato..
Clipeste de cateva ori dezorientata, incercand sa-si aduca aminte restul conversatiei avuta cu cateva minute in urma.

Isi fixeaza privirea asupra paharului de vin din fata ei, incercand parca sa descompuna in minte fiecare atom de materie, fiecare gand din incapere, fiecare cuvant.
Ii vede silueta un pic deformata de sticla si lichid, si-si abtine o tresarire. Fiorul din stomac nu poate fi controlat, dar gesturile sale, da. Fara sa clipeasca, ii urmareste fiecare miscare in reflexia din pahar.

- Si eu te sarut iubito.

Fata se apropie prin spatele Annei si-si lasa capul pe umarul ei, ca intr-un raspuns la soapta auzita. Parul ii aluneca peste gatul prietenei, ii acopera mana dreapta si pieptul. O mana imbracata in voal negru ii cuprinde posesiv celalalt umar si-si rasfira degetele peste baza gatului si clavicula ei. Isi lasa pentru cateva secunde fruntea rece pe obrazul Annei, apoi se ridica.

Ia pachetul de tigari de pe masa, scoate una, o aprinde, si savureaza primul fum. Se asaza pe un scaun, soarbe o gura de vin din paharul Annei si o priveste insistent. Degetele ei ii prind incheietura si o trag spre sine.
- M-am intors.
- Oare? Tu, tu te-ai intors?
Pleoapele fetei se pleaca, scotand in evidente genele lungi, arcuite natural. Isi apropie fata de gatul Annei si o saruta usor.
- Te astept in seara asta acasa. Mi-e dor de tine, vreau sa ma tii in brate in noaptea asta.

Isi lasa tigarea pe marginea scrumierei, se ridica si pleaca.
Anna priveste un timp fumul ce se ridica din tigarea neterminata. O ia intre degete, o apropie de buze, gata sa o sarute, trage un fum si o priveste parca hipnotizata.
- Mie mi-a fost dor de rujul rosu de pe buzele tale, imprimat pe tigarea mea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu