luni, 11 ianuarie 2010

buchetul de liliac alb...

Sunt o criminala. Omor! Nu fara greutate, nu fara regrete, dar omor. Omor sentimente, amintiri si oameni. Mai ales oameni. Ii omor in mine. Merg la inmormantarile lor, fara flori si fara scrisori de ramas bun. Pentru ca inclusiv sentimental sufar de un snobism acut si o mandrie irationala. Doar dupa un timp, cand recitesc scrisori netrimise, imi amintesc ca prin ceata. Si atunci poate ma intorc si las peste buruieni un buchet de liliac. 

  (si titlul nu e ca sa-l intelegeti.. nu acum. Bega e linista noaptea, ma duc s-o vizitez)
later edit: (dupa ascultarea unei simfonii a tacerii langa apa, dupa un ceai si un "wish you were here" in Manufactura, live la chitara)

Atata moarte si resuscitare ma va duce la nebunie candva. Ma intreb uneori cand mint si cand nu.. Pentru ca de fapt, nu voi omori, si nici nu voi uita. Pentru ca nu vreau sa mai neg si sa mai ascund de mine.
Candva ma voi obisnui cu istoria, si atunci o sa iti aduc buchete de liliac alb si zambind, iti voi multumi. Nu voi aseza azi nicio piatra funerara, si nu voi mai face nicio promisiune care sa dureze inca 2 ani..

3 comentarii:

  1. Nu am niciodata puterea sa omor oamenii din mine... desi unii chiar merita... nu pot omora bucati din mine ... si regretele mici si tarzii sub forma de buchete albe de liliac le port boscheti intregi in spate, neinfloriti... macar le-as cauta de mici dorinte de-mplinit cu 5 petale... atat de imatura sunt...
    La mine Dunarea... la fel de linistita noaptea ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Liz, nu esti imatura, esti superba! nici nu stiu ce altceva as putea sa-ti zic...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-am inceput dimineata cu al tau compliment... desi nu sunt, imi place ideea ca m-ar putea crede cineva... (semi modestie sau doar un soi de sinceritate)... multumesc.

    RăspundețiȘtergere