duminică, 29 noiembrie 2009

3 minute...

O umbra lunga intuneca peretele si trotuarul. Era inalta, cu o silueta subtire si fragila si piele alb-cenusie. Parul lung, inchis la culoare, contrasta cu obrazul pal, translucid. Avea o mana plapanda cu degete lungi ce strangeau o tigara ce se consuma lent si continuu. Fumul se ridica si ii incatusa parca incheietura impodobita cu o bratara de tus. Duce tigarea spre buzele palide si trage un fum... unul singur. Ochii-i intredeschisi fixeaza obsesiv un punct ireal, iar buzele-i despartite tremura.
E frig si ceata. Lumina portocalie de la lampadarul de la coltul aleii nu reuseste sa lumineze decat radacinile iesite din asfalt ale teiului uscat de langa.

***

Priveste in ochii lui ca hipnotizata. E inalt, cu o manta neagra de stofa ce atinge pamantul si par lung, rasfirat pe spate. Mana lui e ca cea a unui pianist. Nervoasa, cu degete lungi si subtiri. Ii simte respiratia in par si caldura corpului desi ii despart mai multi centimetri.

Ii prinde maine intr-a sa si i-o lipeste de obraz. Ii saruta incheietura si ii da drumul.

Isi ridica ochii tulburi spre el, iar valuri scurte de respiratie calda se aud incet, neregulat. Le simte pe gat. Azi nu si-a mai luat esarfa si simte atingerea fiecarui fior.

(candva se va modifica si completa)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu