miercuri, 30 iunie 2010

fila V

Toate schimbarile ce au fost cer o revolta. Cer dreptul la amnezie temporara si la o noua alegere.
Muza a disparut, si fara muza, existenta nu mai are rost. Mediocritatea apare incet, nedorita, dar nevazut acceptata. Doar uneori, cate un cuvant provoaca un ecou cu o rezonanta greu de inchipuit. Trecutul se sterge incet, si fiecare ceata ce se lasa naste alti si alti monstrii ai prezentului. Monstrii ce nu cunosc pudoarea si inocenta, fericirea unui val ce te spala dimineata sau vantul ce-ti rasfira suvitele lipite de fata si gat.

marți, 15 iunie 2010

fila IV

"Poate-ai vrea sa-ti amintesti... poate-ai vrea sa intelegi..."

Cate cuvinte? Cate s-au pierdut, nespuse atunci, ingropate acum, imprimate pe hartii ce-si cauta destinul in foc.

"Tu nu stii..."

Si fuga de trecut e sacadata, oprita de remuscari suicidale. Si sunt trezita de emotii adolescentine de care trag din doua parti, sfasiindu-le, sfasiidu-mi propria minte. Uitarea ce-o urasc, uitarea ce-o doresc.
Cea mai persisteta amintire, ce vine in valuri din ce in ce mai mari, ce ma ineaca cu fiecare acord si fiecare flexiune a vocii.
Cum sa stergi visul de atunci oricat de frumoasa ar fi realitatea de acum? Cum sa treci peste gardul ce nu te lasa sa traiesti cu adevarat, cand te simti bine de partea asta?

Tradafirul a ramas rastignit pe perete si mi-e dor de camera mea. Si de cateva minute. Si de discutii lungi de care ma feresc acum. Cum sa ai si trecutul si prezentul? Cum sa te desparti in indragostitiul de utopie si cel fericit?

caut.. schizofrenie..